FAQ

Hier hebben we handig alle antwoorden op veelgestelde vragen bij elkaar gezet. Heb je een andere vraag? Gebruik onze chat, we zitten voor je klaar!

Kosten en prijs

Hoeveel kost het om te registreren?

Helemaal niks! Geen addertjes onder het gras, want bij GO Sharing betaal je geen registratiekosten!

Hoe bereken je de minuten die ik rij?

Vanaf het moment dat je de e-scooter start beginnen de minuten te lopen. Parkeer je de e-scooter en beëindig je de rit in de app, dan stopt ook de teller. Reserveer je een e-scooter bij je in de buurt? Dan heb je 15 gratis minuten om bij de scooter te komen en deze te starten.

Zijn er meerdere mogelijkheden om te betalen?

Ja, er zijn twee manieren om te betalen. Onze pakketten kun je betalen met CreditCard en iDeal. Past een pakket niet bij jou en wil je graag per minuut betalen dan kan dit voorlopig alleen met een CreditCard.

Hoeveel kost een ritje?

Je kunt al rijden vanaf €0,23 per minuut en je betaalt bij GO Sharing alleen bij gebruik. Prijzen zijn inclusief alles wat je maar kunt bedenken:

 1. Scooter
 2. Accu
 3. Onderhoud
 4. Verzekering
Zijn er extra kosten?

Nee, zeker niet. Je betaalt alleen per minuut en er zijn geen extra kosten. Je moet je zoals iedereen natuurlijk wel aan de (verkeers)regels houden, want boetes worden doorberekend aan de gebruiker.

Accepteren jullie een buitenlandse betaalpas?

Als de betaalpas in Nederland geldig is accepteren wij deze.

Kan ik een factuur krijgen voor mijn ritten?

Natuurlijk! Je krijgt altijd per mail een factuur, na het beëindigen van je rit.

Kan ik ook zakelijk een scooter huren?

Zeker, je kunt zakelijk een scooter per minuut huren maar ook per maand! Wat je makkelijk vindt. Je kunt dan onbeperkt genieten van jouw ritten. Meer weten? Neem contact op via business@go-sharing.nl.

Kan ik met zowel een CreditCard als iDeal betalen?

Beide kan, echter is het betalen via iDeal alleen mogelijk bij het aanschaffen van een pakket.

Is de online betaling veilig?

Ja dit is geheel veilig. We gebruiken hier de service van Adyen voor. Dit Nederlandse bedrijf is wereldleider op het gebied van betalingsverwerking. Alle transacties zijn SSL secured. GO Sharing slaat geen bankgegevens op dit verloopt allemaal via Adyen.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, de prijzen per minuut zijn allemaal inclusief BTW. Voor zakelijke pakketten zoals GO+ Business worden de prijzen exclusief BTW vermeld.

Hoe kan ik goedkoper rijden per minuut?

Je kunt pakketten kopen in de app om al vanaf €0,23 cent per minuut te kunnen rijden. Dit kan je meer dan 20% besparen op je ritten. De minuten in je pakket blijven altijd geldig.

Na je rit

Waar mag ik parkeren?

De scooter kan overal geparkeerd worden binnen het lichtgroene gebied. Dit noemen wij het ‘servicegebied’. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Ga er dus mee om alsof het je eigendom is. Zorg ervoor dat:

 1. Je met het parkeren van je e-scooter geen overlast veroorzaakt.
 2. Je parkeert op een locatie waar scooter/fietsen mogen staan.
 3. Je e-scooter stevig en rechtop op zijn standaard staat.
 4. Je de e-scooter nergens tegenaan laat staat.
 5. Je de e-scooter niet op de weg zelf parkeert.
 6. Je geen in- of uitgang blokkeert.
Hoe ver kan ik met een volle accu?

De accu kan meer dan 70 kilometer actieradius halen! Als je met twee personen op de scooter rijdt gaat de accu sneller leeg. Maak je verder geen zorgen, want wij laden onze e-scooters iedere dag op om ervoor te zorgen dat je altijd kunt rijden.

Hoe beëindig ik mijn rit?

Klik in de app op ‘EINDE’ en de scooter zal automatisch uitschakelen. Hiermee is je rit beëindigd. Let op: binnen het lichtgroene gebied kan overal je rit beëindigd worden. Dit groene gebied noemen we ook wel het ‘servicegebied’.

Buiten het servicegebied kun je je rit niet beëindigen, maar natuurlijk wel (tijdelijk) parkeren. Parkeer je (tijdelijk) buiten het servicegebied dan betaal je slechts €0,05 per minuut aan parkeerkosten.

Let erop dat je met het parkeren van je e-scooter geen overlast veroorzaakt. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Ga er dus mee om alsof het je eigendom is. Zorg ervoor dat:

 1. Je parkeert op een locatie waar scooter/fietsen mogen staan.
 2. Je e-scooter stevig en rechtop op zijn standaard staat.
 3. Je de e-scooter nergens tegenaan laat staat.
 4. Je de e-scooter niet op de weg zelf parkeert.
 5. Je geen in- of uitgang blokkeert.
Moet ik de scooter schoonmaken?

Nee hoor, je hoeft alleen maar te rijden en te genieten. Wij doen de rest! Mocht er schade zijn geef dit dan door via de app. Je kunt op het zwarte (!) uitroepteken klikken en de schade aan ons doorgeven.

Hoe verander ik mijn gegevens?

Nadat je je hebt aangemeld, klik je op je naam. Hier zie je je persoonlijke gegevens en kun je deze aanpassen. De betaalgegevens zijn te vinden onder de tab “Portemonnee”. Heb je hulp nodig, laat het ons dat weten via info@go-sharing.nl.

Registreren en app gebruik

Start de e-scooter niet?

De e-scooter wordt via onze app gestart en gestopt en daarom beschikken onze e-scooters over een extra veiligheidssysteem, namelijk een start- en stopsysteem. Zie je in het dashbord de tekst ‘Ready’ staan, dan kan je gewoon rijden. Zie je deze tekst niet? Dan is het start- en stopsysteem ingeschakeld en zal de e-scooter niet starten. Klik bij je rechterhand op het knopje rechts onder naast de alarmlichtenknop en de e-scooter kan gestart worden. Lukt het alsnog niet om de e-scooter te starten? Neem dan contact met ons op via support@go-sharing.nl.

Waar kan ik een beschikbare scooter vinden en hoe kan ik deze reserveren?

Op de kaart in de GO Sharing app zijn alle beschikbare e-scooters te vinden en natuurlijk kies je daarvan de dichtstbijzijnde e-scooter. Klik op de groene knop ‘Reserveren’ en je hebt dan 15 gratis minuten om naar de scooter te wandelen.

Hoe start ik de scooter?

Je hebt de e-scooter gelokaliseerd en als je deze gereserveerd hebt, kan klik je heel simpel op ‘Start’ in de app om de scooter te starten. Sta je direct naast de scooter zonder deze te reserveren, dan kan je de QR-code op de scooter scannen.

Ik heb de app gedownload. En nu?

Als je de app opent zie je de kaart. Klik aan de rechterkant op het profiel icoon en registreer je telefoonnummer. Let op! Je nummer wordt geverifieerd met een code, dus gebruik het telefoonnummer dat correspondeert met de telefoon waarop je de app hebt geïnstalleerd. Je vult daarna je gegevens aan:

 • Druk rechts op het profielicoon en vul je persoonlijke gegevens in en klik op opslaan.
 • Vervolgens volg je de stappen om je rijbewijs ter controle aan te bieden.
 • Na het uploaden wordt je rijbewijs geverifieerd, binnen enkele minuten ontvang je een sms.
 • Je kunt nu je betaalmethode toe voegen. Rijden per minuut kan met je CreditCard en als je een pakket wilt kopen, dan kan dat ook via iDEAL.
 • Wil je een rit starten? Zoek op de kaart een e-scooter bij jou in de buurt
 • Klik op het e-scooter icoon en druk op ‘Reserveren’.
 • Loop naar je e-scooter en als je bij de e-scooter bent, klik je op ‘Start’ in de app.
 • Rij waar jij maar wilt. Have fun!

Tijdens je rit

Mag ik mijn scooter gebruiken buiten het servicegebied?

Ja zeker, je mag je scooter overal gebruiken. Let wel op dat je buiten het servicegebied je rit niet kunt beëindigen. Parkeren kan natuurlijk wel, hiervoor betaal je slechts €0,05 per minuut. Voor alle duidelijkheid vermelden we dat dit €3,- per geparkeerd uur is. Enne, zorg ook dat je scooter genoeg accu capaciteit heeft om weer terug in het servicegebied te komen.

Geniet van je rit en kom je op mooie plekken buiten ons servicegebied? Laat het ons weten met een leuke foto via social media, tag @gosharingnl en wie weet voegen we het gebied wel toe aan de kaart!

Wat is de maximumsnelheid?

Onze e-scooter kunnen maximaal een snelheid van 25km/u bereiken, daarom hoef je ook geen helm op.

Waar mag ik rijden?

Overal waar je met een fiets ook mag komen! Dus je kunt overal komen waar jij maar wilt. Zowel binnen als buiten ons servicegebied.

Mag iemand anders op mijn account rijden?

Nope, je GO Sharing account is gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens (rijbewijs) en alleen jij mag gebruik maken van de service. Wil iemand anders ook rijden? Superleuk, maak een persoonlijk account aan om zo samen te kunnen touren.

Is er een min/max aantal minuten of kilometers die ik mag rijden?

Nee, je mag rijden zo lang als je wilt, je betaalt namelijk per minuut. Handig! Let natuurlijk wel op de capaciteit van de accu. Zorg dat je niet tot 0% accucapaciteit doorrijdt, maar pak een andere scooter in de buurt waar je mee verder kan. GO Sharing zorgt voor het opladen van de accu’s in het servicegebied.

Mag ik ook met iemand anders samen op de scooter?

Gezellig! Op een GO Sharing e-scooter kun je iemand achterop meenemen. Houdt er wel rekening mee dat het maximum gewicht dat de scooter kan dragen 160 kg is.

Kan ik ‘s nachts ook rijden?

Zeker weten, je kunt 24/7, 365 dagen per jaar rijden, waar je maar heen wil, er staan altijd scooters in de buurt voor je klaar!

Voorwaarden

Wat is de minimumleeftijd om op een GO Sharing e-scooter te mogen rijden?

Vanaf 16 jaar mag je al rijden met onze GO Sharing e-scooter. De scooters zijn supermakkelijk te besturen en de service is voor iedereen met een geldig rijbewijs beschikbaar.

Welk rijbewijs heb ik nodig om te mogen rijden op een GO Sharing e-scooter?

Met een rijbewijs B (auto), rijbewijs A (motor) of rijbewijs AM (bromfiets) kun je gebruik maken van onze service.

Moet ik een helm dragen?

Nee! Don’t worry, je hoeft geen helm te dragen op de scooters. Alle scooters zijn ingesteld op maximaal 25 km/u dus je kapsel blijft intact!

Moet ik de scooter verzekeren?

Nee hoor, niet nodig. Jij kan meteen gaan rijden, wij doen de rest! Alle scooters zijn WA verzekerd waarbij je een eigen risico van €500 hebt. Onze zakelijke maandelijkse pakketten zijn geheel zonder eigen risico.

Waar staat de server met mijn persoonlijke gegevens?

De door jouw ingevoerde persoonlijke gegevens worden op een veilige manier bewaard. Alle persoonlijke gegevens zijn gecodeerd en opgeslagen op beveiligde servers waar continu een back-up van wordt gemaakt.

Deze servers bevinden zich in Frankfurt am Main (Duitsland) en worden beheerd en onderhouden door het wereldwijde professionele server Infrastructuurbedrijf Amazon Web Services (AWS).

Wat als?

Wat als ik nog nooit op een scooter heb gereden?

Rijden op onze e-scooters is supermakkelijk, en voor iedereen beschikbaar die over een geldig rijbewijs beschikt. Heb je nog nooit op een scooter gereden? Dan is het aan te raden om dit op een rustige plek eerst te proberen met half vermogen, voordat je kilometers gaat maken op onze e-scooters. Het gebruik van de e-scooter is namelijk altijd op eigen risico.

Wat als ik betrokken raak bij een ongeluk?

Oei, hopelijk gaat dit nooit gebeuren. Mocht dit toch het geval zijn, maak indien mogelijk op respectvolle wijze foto’s en verstuur dit, samen met een begeleidende tekst en eventueel een schadeformulier naar support@go-sharing.nl.